کوه اسناد «بی بی سی» درباره نیکا شاکرمی، موش زایید + تصویر جمعی از معلمان با رهبر انقلاب فردا چهارشنبه دیدار می‌کنند (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) موافقت ارتش رژیم صهیونیستی با تداوم جنگ در غزه سوناک: حجم کمک‌های امدادی به غزه باید بیشتر شود واکنش حماس به عملیات شهادت طلبانه شهروند ترکیه در قدس اشغالی + فیلم قاضی آمریکایی ترامپ را برای توهین به دادگاه جریمه کرد تظاهرات علیه نتانیاهو در قلب تل‌آویو (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) گوترش حماس و اسرائیل را به آتش‌بس فراخواند پیشرفت ملموس در سازش ریاض - تل‌آویو صنعا: عربستان تمایل به تکمیل مذاکرات با یمن دارد نتانیاهو: «با یا بدون توافق» به رفح حمله می‌کنیم لاپید: تل‌آویو به گروگان دیوانگان بی‌مسوولیت مبدل شده است حمله پهپادی به یک کشتی در اقیانوس هند (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) وزیر کشور: اتباع بیش از این نباید وارد کشور شوند بن‌گویر: نتانیاهو به من قول حمله به رفح داد رافائل گروسی راهی ایران می‌شود (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد موج جدید حمله موشکی از لبنان به اراضی اشغالی وزارت خارجه روسیه: از سال ۲۰۲۲ آماده مذاکرات صلح بوده‌ایم خراسان‌ رضوی از نظر تعداد مراکز شبه‌خانواده، رتبه اول کشور را دارد توییت نماینده سابق مجلس بریتانیا در حمایت از مردم غزه + عکس
سرخط خبرها

حکومت رحمان بر تاجیکستان ۳۰ ساله شد | رئیس‌جمهور یا پادشاه؟

  • کد خبر: ۴۶۶۴۹
  • ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۲
حکومت رحمان بر تاجیکستان ۳۰ ساله شد | رئیس‌جمهور یا پادشاه؟
کمیسیون مرکزی انتخابات تاجیکستان، روز دوشنبه اعلام کرد که امامعلی رحمان، رئیس جمهوری کنونی این کشور، با کسب ۹۰.۹۲ درصد آرا برای پنجمین بار پیروز انتخابات ریاست جمهوری این کشور شده است.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ کمیسیون مرکزی انتخابات تاجیکستان، روز دوشنبه اعلام کرد که امامعلی رحمان، رئیس جمهوری کنونی این کشور، با کسب ۹۰.۹۲ درصد آرا برای پنجمین بار پیروز انتخابات ریاست جمهوری این کشور شده است. در انتخابات تاجیکستان که روز یکشنبه ۱۱ اکتبر برگزار شد، از میان ۵ نامزد انتخابی که ۴ نفر از آن‌ها مخالفان علنی رحمان هستند، وی برای دوره جدید ریاست جمهوری هفت‌ساله انتخاب شد. با این پیروزی، مدت زمان حکومت رحمان در تاجیکستان از مرز ۳۰ سال می‌گذرد و وی از نورسلطان نظربایف، رهبر بازنشسته قزاقستان که عنوان طولانی‌ترین رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق را داشت، پیشی می‌گیرد.
امامعلی رحمان در سال ۲۰۱۶ با اصلاح قانون اساسی تاجیکستان، برخی از محدودیت‌های انتخاباتی را تغییر داد.
 
براساس قوانین جدید، رحمان می‌تواند به دفعات نامحدود در دوره‌های هفت‌ساله، رئیس‌جمهور این کشور باشد. درحالی‌که مناقشات بر سر نتایج انتخابات عمومی و پارلمانی در کشور‌های همسایه تاجیکستان نظیر قرقیزستان و بلاروس، موج اعتراضات گسترده‌ای را در این کشور‌ها رقم زده است، بعید به نظر می‌رسد که تحولات مشابه در تاجیکستان صورت گیرد. رسانه‌های دولتی، رحمان را به عنوان پایه‌گذار صلح و ثبات پس از جنگ داخلی در تاجیکستان در دهه ۱۹۹۰ معرفی می‌کنند. همچنین براساس گزارشی که خبرگزاری فرانسه تهیه کرده بود، اکثریت رأی‌دهندگان در «دوشنبه»، پایتخت تاجیکستان، به طور قاطع اعلام کردند که به امامعلی رحمان رأی خواهند داد.

باوجوداین در چند سال اخیر گروه‌های حقوق بشری، توجه‌ها را به مسائل گوناگون نقض دموکراسی در تاجیکستان جلب کرده‌اند. یکی از دانشجویان تاجیک پیش از انتخابات به خبرگزاری فرانسه گفته بود: «کسی که همیشه برنده می‌شود، دوباره برنده خواهد شد! واضح است! ما هنوز منتظر انتخابات آزاد هستیم.»
 
در زمان دولت رحمان، تاجیکستان در بین کشور‌های جانشین اتحاد جماهیر شوروی، عنوان ضعیف‌ترین اقتصاد را به‌دست آورد. در کشوری که جمعیت آن به ۱۰ میلیون نفر نمی‌رسد، بیش از یک میلیون از آن‌ها در خارج از کشور، به‌ویژه در روسیه، کار می‌کنند.
 
الکس کوکچاروف، یک تحلیلگر تاجیک در لندن، می‌گوید: «اگر تعداد زیادی از مهاجران کارگر تاجیکی در روسیه، که بسیاری از آن‌ها در بحران امسال شغل خود را از دست داده‌اند، به تاجیکستان بازگردند، بی‌ثباتی داخلی هم از نظر اقتصادی و هم سیاسی افزایش می‌یابد.» وضعیت نابسامان اقتصادی تاجیکستان، همچنین سوالاتی را درباره برنامه دولت برای پرداخت بدهی‌های کلان خارجی، به‌ویژه به دولت چین، مطرح می‌کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->