معاون وزیر خارجه از آخرین وضعیت لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور گزارش داد پزشکیان: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مجدد اجرا می‌شود وزیر اقتصاد: تفاهم با بانک مرکزی برای عملی‌شدن وعده کاهش زمان ترخیص کالا اجرایی خواهد شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: قانون حذف ۴ صفر از پول ملی، حسابرسی و بودجه‌نویسی را تسهیل می‌کند تأکید سفیر آذربایجان در ایران، بر توسعه روابط میان تهران و باکو کلیات طرح اصلاح قانون مهریه تصویب شد (۱۸ آبان ۱۴۰۴) + فیلم عراقچی: در حال حاضر هیچ امکانی برای ازسرگیری مذاکرات با آمریکا وجود ندارد ایران و کنیا تفاهم‌نامه زیست‌محیطی امضا خواهند کرد وزیر میراث فرهنگی وارد ریاض شد (۱۸ آبان ۱۴۰۴) ۱۶۰ نفر از ۳۰۰ محکوم امنیتی کشور مشمول عفو معیاری شدند قالیباف: در اجرای کالابرگ به شیوه جدید، کاهش مشکل مسکن و ساماندهی درمان مردم در اولویت است احمد الشرع با هدف دیدار ترامپ وارد آمریکا شد عراقچی در گفت‌وگوی تلفنی با همتای پاکستانی، بر ضرورت ادامه گفت‌و‌گو‌ها با افغانستان برای کاهش تنش تأکید کرد اردوغان بلوکه کردن دارایی‌های الجولانی را لغو کرد اعتراض آلمانی‌ها به صادرات سلاح از این کشور به اراضی اشغالی مقام نیجریه ای: ترامپ باید به خاطر اظهاراتش درباره نیجریه عذرخواهی کند تقلای آمریکا برای تحمیل قیمومیت بین‌المللی بر غزه اسرائیل به صحنه جنگ‌های خیابانی تبدیل شده است مخالفت کشور‌های عربی با بازسازی غزه با شرط و شروط آمریکا و اسرائیل اوکراین در خاموشی فرو رفت وقوع انفجار در حومه لاذقیه (۱۷ آبان ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: خراسان باید الگوی توسعه فرهنگی و اقتصادی کشور باشد گزارشگر سازمان ملل: اگر می توانستم  طلسم کنم جلوی جنایات اسرائیل را می گرفتم تاکید مسکو بر همکاری‌های نظامی ـ سیاسی با پیونگ‌یانگ عراقچی: جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند واکنش حداقلی اتحادیه اروپا به حملات اسرائیل به لبنان برگزاری نشست شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا (۱۷ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

حکومت رحمان بر تاجیکستان ۳۰ ساله شد | رئیس‌جمهور یا پادشاه؟

  • کد خبر: ۴۶۶۴۹
  • ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۲
حکومت رحمان بر تاجیکستان ۳۰ ساله شد | رئیس‌جمهور یا پادشاه؟
کمیسیون مرکزی انتخابات تاجیکستان، روز دوشنبه اعلام کرد که امامعلی رحمان، رئیس جمهوری کنونی این کشور، با کسب ۹۰.۹۲ درصد آرا برای پنجمین بار پیروز انتخابات ریاست جمهوری این کشور شده است.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ کمیسیون مرکزی انتخابات تاجیکستان، روز دوشنبه اعلام کرد که امامعلی رحمان، رئیس جمهوری کنونی این کشور، با کسب ۹۰.۹۲ درصد آرا برای پنجمین بار پیروز انتخابات ریاست جمهوری این کشور شده است. در انتخابات تاجیکستان که روز یکشنبه ۱۱ اکتبر برگزار شد، از میان ۵ نامزد انتخابی که ۴ نفر از آن‌ها مخالفان علنی رحمان هستند، وی برای دوره جدید ریاست جمهوری هفت‌ساله انتخاب شد. با این پیروزی، مدت زمان حکومت رحمان در تاجیکستان از مرز ۳۰ سال می‌گذرد و وی از نورسلطان نظربایف، رهبر بازنشسته قزاقستان که عنوان طولانی‌ترین رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق را داشت، پیشی می‌گیرد.
امامعلی رحمان در سال ۲۰۱۶ با اصلاح قانون اساسی تاجیکستان، برخی از محدودیت‌های انتخاباتی را تغییر داد.
 
براساس قوانین جدید، رحمان می‌تواند به دفعات نامحدود در دوره‌های هفت‌ساله، رئیس‌جمهور این کشور باشد. درحالی‌که مناقشات بر سر نتایج انتخابات عمومی و پارلمانی در کشور‌های همسایه تاجیکستان نظیر قرقیزستان و بلاروس، موج اعتراضات گسترده‌ای را در این کشور‌ها رقم زده است، بعید به نظر می‌رسد که تحولات مشابه در تاجیکستان صورت گیرد. رسانه‌های دولتی، رحمان را به عنوان پایه‌گذار صلح و ثبات پس از جنگ داخلی در تاجیکستان در دهه ۱۹۹۰ معرفی می‌کنند. همچنین براساس گزارشی که خبرگزاری فرانسه تهیه کرده بود، اکثریت رأی‌دهندگان در «دوشنبه»، پایتخت تاجیکستان، به طور قاطع اعلام کردند که به امامعلی رحمان رأی خواهند داد.

باوجوداین در چند سال اخیر گروه‌های حقوق بشری، توجه‌ها را به مسائل گوناگون نقض دموکراسی در تاجیکستان جلب کرده‌اند. یکی از دانشجویان تاجیک پیش از انتخابات به خبرگزاری فرانسه گفته بود: «کسی که همیشه برنده می‌شود، دوباره برنده خواهد شد! واضح است! ما هنوز منتظر انتخابات آزاد هستیم.»
 
در زمان دولت رحمان، تاجیکستان در بین کشور‌های جانشین اتحاد جماهیر شوروی، عنوان ضعیف‌ترین اقتصاد را به‌دست آورد. در کشوری که جمعیت آن به ۱۰ میلیون نفر نمی‌رسد، بیش از یک میلیون از آن‌ها در خارج از کشور، به‌ویژه در روسیه، کار می‌کنند.
 
الکس کوکچاروف، یک تحلیلگر تاجیک در لندن، می‌گوید: «اگر تعداد زیادی از مهاجران کارگر تاجیکی در روسیه، که بسیاری از آن‌ها در بحران امسال شغل خود را از دست داده‌اند، به تاجیکستان بازگردند، بی‌ثباتی داخلی هم از نظر اقتصادی و هم سیاسی افزایش می‌یابد.» وضعیت نابسامان اقتصادی تاجیکستان، همچنین سوالاتی را درباره برنامه دولت برای پرداخت بدهی‌های کلان خارجی، به‌ویژه به دولت چین، مطرح می‌کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->