پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت «سکینه سادات پاد»، دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد
سرخط خبرها

حکومت رحمان بر تاجیکستان ۳۰ ساله شد | رئیس‌جمهور یا پادشاه؟

  • کد خبر: ۴۶۶۴۹
  • ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۲
حکومت رحمان بر تاجیکستان ۳۰ ساله شد | رئیس‌جمهور یا پادشاه؟
کمیسیون مرکزی انتخابات تاجیکستان، روز دوشنبه اعلام کرد که امامعلی رحمان، رئیس جمهوری کنونی این کشور، با کسب ۹۰.۹۲ درصد آرا برای پنجمین بار پیروز انتخابات ریاست جمهوری این کشور شده است.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ کمیسیون مرکزی انتخابات تاجیکستان، روز دوشنبه اعلام کرد که امامعلی رحمان، رئیس جمهوری کنونی این کشور، با کسب ۹۰.۹۲ درصد آرا برای پنجمین بار پیروز انتخابات ریاست جمهوری این کشور شده است. در انتخابات تاجیکستان که روز یکشنبه ۱۱ اکتبر برگزار شد، از میان ۵ نامزد انتخابی که ۴ نفر از آن‌ها مخالفان علنی رحمان هستند، وی برای دوره جدید ریاست جمهوری هفت‌ساله انتخاب شد. با این پیروزی، مدت زمان حکومت رحمان در تاجیکستان از مرز ۳۰ سال می‌گذرد و وی از نورسلطان نظربایف، رهبر بازنشسته قزاقستان که عنوان طولانی‌ترین رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق را داشت، پیشی می‌گیرد.
امامعلی رحمان در سال ۲۰۱۶ با اصلاح قانون اساسی تاجیکستان، برخی از محدودیت‌های انتخاباتی را تغییر داد.
 
براساس قوانین جدید، رحمان می‌تواند به دفعات نامحدود در دوره‌های هفت‌ساله، رئیس‌جمهور این کشور باشد. درحالی‌که مناقشات بر سر نتایج انتخابات عمومی و پارلمانی در کشور‌های همسایه تاجیکستان نظیر قرقیزستان و بلاروس، موج اعتراضات گسترده‌ای را در این کشور‌ها رقم زده است، بعید به نظر می‌رسد که تحولات مشابه در تاجیکستان صورت گیرد. رسانه‌های دولتی، رحمان را به عنوان پایه‌گذار صلح و ثبات پس از جنگ داخلی در تاجیکستان در دهه ۱۹۹۰ معرفی می‌کنند. همچنین براساس گزارشی که خبرگزاری فرانسه تهیه کرده بود، اکثریت رأی‌دهندگان در «دوشنبه»، پایتخت تاجیکستان، به طور قاطع اعلام کردند که به امامعلی رحمان رأی خواهند داد.

باوجوداین در چند سال اخیر گروه‌های حقوق بشری، توجه‌ها را به مسائل گوناگون نقض دموکراسی در تاجیکستان جلب کرده‌اند. یکی از دانشجویان تاجیک پیش از انتخابات به خبرگزاری فرانسه گفته بود: «کسی که همیشه برنده می‌شود، دوباره برنده خواهد شد! واضح است! ما هنوز منتظر انتخابات آزاد هستیم.»
 
در زمان دولت رحمان، تاجیکستان در بین کشور‌های جانشین اتحاد جماهیر شوروی، عنوان ضعیف‌ترین اقتصاد را به‌دست آورد. در کشوری که جمعیت آن به ۱۰ میلیون نفر نمی‌رسد، بیش از یک میلیون از آن‌ها در خارج از کشور، به‌ویژه در روسیه، کار می‌کنند.
 
الکس کوکچاروف، یک تحلیلگر تاجیک در لندن، می‌گوید: «اگر تعداد زیادی از مهاجران کارگر تاجیکی در روسیه، که بسیاری از آن‌ها در بحران امسال شغل خود را از دست داده‌اند، به تاجیکستان بازگردند، بی‌ثباتی داخلی هم از نظر اقتصادی و هم سیاسی افزایش می‌یابد.» وضعیت نابسامان اقتصادی تاجیکستان، همچنین سوالاتی را درباره برنامه دولت برای پرداخت بدهی‌های کلان خارجی، به‌ویژه به دولت چین، مطرح می‌کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->